A Ferrari nem Marchionne stílusa miatt bukott el - Wolff

A Mercedes csapatfőnöke szerint nem Sergio Marchionne szigorú stílusa miatt veszített 2017-ben az olasz gárda.
A Ferrari elnöke sokszor nem rejtette véka alá a gondolatait, amikor a gárdája sikertelen volt a Mercedes ellen folytatott harcban. A megnyilvánulásai során sokat kritizálta a csapat megbízhatóságát és Kimi Raikkonent.

Amikor Toto Wolff-ot arről kérdezték, hogy előnyt kovácsoltak-e Marchionne tompaságából, amit a az alkalmazottai szenvedtek el, csak elismerte a vezetési különbségeiket, de nem tulajdonított neki jelentőséget. "A nagy nyomás alatt készülhet gyémánt, de az a nyomás okozhat csőtörést is," - nyilatkozta Wolff a Motorsport.com-nak.

"Sergio Marchionne az egyik legsikeresebb üzletember akivel valaha találkoztam, és a legélesebb elméjű, akit dolgozni láttam. Eddig működött neki ez a stílus, de nem mondanám, hogy a Ferrari 2017-es szezonja, vagy annak végkimenetelelére hatással lett volna. Ezzel túlságosan leegyszerűsítenénk a helyzetet."

Ennek ellenére Wolff elismeri, hogy tudatosan igyekeznek elkerülni az ujjal mutogatást a csapatában. "Minenkit arra ösztönzünk, hogy szólaljon fel. Van egy mottónk: Vedd észre, mondd el, javítsd ki! Ez egy biztonságos környezetet teremt mindenki számára, hogy kimondhassa a véleményét. A csapat részeként kell fejlődnöd."

"A vezetőségben arra törekszünk, hogy a problémát hibáztassuk, és ne az egyént. Könnyű mondani, hogy mi így csináljuk, de az emberi természethez hozzátartozik, hogy hibásokat keresünk mindenért, de ez csak azért könnyű, mert feszültséget vezetünk le - az ő hibája."

"Keményen dolgozunk, hogy ne ezt tegyük, mert különben az embereink összezárnak mint egy kagyló és semmi innovációt vagy kockázatvállalást nem fogunk látni tőlük, pedig pontosan ez az amit a sportág megkövetel."

Forrás:Motorsport.com

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.