Briatore szerint bajnok lehet a Ferrari

A Benetton és a Renault korábbi csapatfőnöke, Flavio Briatore úgy véli, a Ferrari idei autója ütőképesebb a tavalyinál, a vörösök tehát akár le is győzhetik a Mercedest, és megszerezhetik a hosszú évek óta hőn áhított világbajnoki címet.

Kevesen fogadtak volna arra, hogy Sebastian Vettel két futam után maximális pontszámmal vezeti majd a bajnoki tabellát, a német azonban Melbourne-ben és Szahírban is megszerezte a győzelmet. Első sikeréhez némi szerencsére is szüksége volt, múlt vasárnap viszont a versenypályán, egy szoros csatában múlta felül a Mercedest.


A két diadal ellenére maga a csapat roppant óvatosan várja a folytatást, az esélyekkel kapcsolatos találgatások azonban már bőven beindultak: a korábbi Renault-főnök, Flavio Briatore például úgy érzi, a vörösök továbbra is harcban lehetnek, sőt az esélyeik is jobbak lehetnek, mint 2017-ben.

„Ez a Ferrari jobb a tavalyinál” – jelentette ki az olasz üzletember egy, a RAI rádiónak adott nyilatkozatában. „Szerintem egy szinten vannak a Mercedesszel, vagyis végre láthatunk egy szoros bajnokságot, melyben mindkét csapatnak 50 százalék esélye van arra, hogy megszerezze a futamgyőzelmeket” – tette hozzá, majd részletesebben „kielemezte” az első két viadalt.„Az ausztrál nem egy tipikus versenypálya” – kezdte. „A bahreini eredmények sokkal reprezentatívabbak, a Ferrarinak pedig nagyszerű versenye volt azon a helyszínen. A legjobbkor változtattak a stratégiájukon, Vettel pedig nagyszerűen versenyzett a futam végéig azokon a gumikon” – utalt arra, hogy a négyszeres világbajnoknak a tervezettnél tovább kellett használnia a lágy abroncsokat, mégis sikeresen maga mögött tartotta Valtteri Bottast.


Noha elismeri a németet, és a Ferrarit is, Biratore megjegyezte, lehet más lett volna a verseny végkimenetele, ha az utolsó körökben Bottas helyett Lewis Hamilton támadja Vettelt a lassabban kopó közepes abroncsokon. „Máris más lett volna a történet, ha Hamilton van ott Bottas helyett, de a Ferrari ettől függetlenül nagyon versenyképes. Most minden a fejlesztéseken múlik” – hangsúlyozta.


Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.