Erlacher nyerte az első futamot, Norbi a harmadik

Yann Erlacher a rajtot követően az ötödik helyről az elsőre jött fel, mindössze két kanyar alatt, így az ALL-INKL.com Münnich Motorsport kettős győzelmet aratott a hungaroringen Michelisz Norbi előtt.A francia jól rajtolt, de az előtte lévő versenyzők csatározásának köszönhetően jött számára a lehetőség az előzésre, mely után már nem engedte ki a kezei közül az első helyet.

A pole pozícióból induló Michelisz Norbi a nála jobban rajtoló Esteban Guerrierivel szemben veszített pozíciót az első kanyarig, de hazánk versenyzője megpróbálta visszaszerezni a vezető helyet az őt támogató közönség előtt. A kettes kanyar felé haladva már Tarquini is beszállt a harcba, és ők hárman egymás mellett próbáltak elfordulni, de egytől egyig kiszélesítették a nyújtott balost. Ez a helyzet adott lehetőséget Erlachernek a vezető hely megszerzéséhez.A két hondás versenyzőnek sikerült elszakadnia az őket követő Mullertől és Norbitól az utóbbi két versenyző csatározásának köszönhetően. Michelisz folyamatosan támadta a francia versenyzőt a harmadik helyért, az ötödik körben el is szánta magát az előzésre, de túl gyorsan érkezett meg az egyes kanyarba, melynek köszönhetően szélesen fordult, így Muller megtarthatta az előnyét.

A további próbálkozások sem alakultak kedvezően Norbi számára, de végül az utolsó előtti körben sikerült megelőznie a négyszeres világbajnokot, így a dobogó harmadik fokán ünnepelhetett a magyar közönséggel.

Az M1RA színeiben, Nagy Dani a hetedik helyre hozta fel a Hyundait és végül abban a pozícióban is intették le Jean-Karl Vernay és Thed Björk előtt.A többi magyar versenyzőnek nem volt ekkora szerencséje, Tassi Attila a tizenkilencedik, Szabó Zsolti az elmelegedő első gumik miatt a huszonkettedik helyen ért be, míg Nagy Norbi egy balesetet követően feladni kényszerült a versenyt.


Holnap még egy időmérőt és további két futamot rendeznek, aki teheti látogasson ki a Hungaroringre, és szurkoljon az öt magyar versenyzőnek.


Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.