Ferrari: Javulunk, de messze még a vége!


Bár már sokkal jobban érezte magát a Ferrari volánja mögött, és továbbra is vezeti a bajnokságot, Sebastian Vettel leszögezte, csapatának sokat kell még fejlődnie. A bahreini győzelem után a vörösök elnöke és csapatvezetője is hasonlóan értékelt.
A téli tesztek után szinte mindenki arra számított, idén is komoly Mercedes-fölény hoznak majd az F1-es futamok, az első két fordulót követően azonban Sebastian Vettel áll a tabella élén, ráadásul maximális pontszámmal. A német Ausztráliában a biztonsági autós káoszból profitált, Bahreinben viszont egy szoros küzdelemben győzte le a Mercedest.Amikor az Autosport a siker kapcsán megkérdezte, vajon a Mercedes maradt-e el ausztráliai formájától, vagy a Ferrari javult az idénynyitó óta a négyszeres világbajnok kiemelte, nehéz lenne pontos választ adnia. „Az ő nevükben nem beszélhetek, és úgy gondolom, hogy sok dolog kombinációjáról van szó”– kezdte. „Valószínűleg a bahreini pálya is kedvezett nekünk, de tény, hogy sokkal jobban éreztem magam az autóban” – tette hozzá.


„Dolgoztunk a beállításokon, és ez segített, hogy többet hozzunk ki az autóból. Egy körön, és versenytempóban is következetesebben viselkedett. Egészségesebb érzés volt vezetni, és jobban kontroll alatt tudtam tartani. Hogy ők szenvedtek-e, nem tudom. Az autójuk kezelhetőnek tűnt az utolsó etapban, az időmérős különbség pedig nem volt túl nagy. Szoros volt, de nagyon jó, hogy sikerült előrelépni” – magyarázta elégedetten.
Persze ennek ellenére nem dőlhetnek hátra! „Egyértelmű, hogy javítanunk kell még” – szögezte le a német. „Lewis (Hamilton) és Valtteri (Bottas), valamint Kimi (Räikkönen) is keményen nyomta, akárcsak a Red Bull versenyzői. Ez a három csapat nagyon közel van. Fontos, hogy javuljunk, és mindenhol gyorsak legyünk. Ez nagyon sokat segíthet” – folytatta.


A vasárnapi siker után a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne dicséretben részesítette csapatát, de ő is kiemelte, hosszú út vár még rájuk, és javulniuk kell még. „A csapat egész hétvégén jól teljesített. Az edzések kezdetétől fogva az élen voltunk. Nehéz verseny volt, melyen Sebastian igazi bajnokként versenyzett. Sajnálom Kimit (Räikkönen), aki a kiesés nélkül biztosan dobogós lett volna. A futam megerősítette, hogy jó az autónk, erős a csapatunk, és a pilótáink csúcsformában vannak. De azt is megmutatta, mennyire szoros az állás köztünk, és az ellenfeleik között” – mondta.


„Az ellenfeleink nagyon erősek. Ez is rámutat arra, és én is szeretném ismételni magam, hosszú még az út, továbbra is a feladatra kell összpontosítanunk, keményen és szenvedélyesen kell dolgoznunk, amire képesek vagyunk. Ez az egyetlen módja annak, hogy a vasárnapi versenyeken a szurkolók számára kielégítő eredményeket érjünk el” – hangsúlyozta.


Miután megszerezték idei második győzelmüket, a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene is hasonlóan értékelt. „Sebastian győzelme a bizonyíték arra, hogy a csapat remek munkát végez, hogy az autónk nagyon hatékony, és arra, hogy van egy versenyzőnk, aki a végsőkig képes bajnokként küzdeni. Kár, hogy Kimi kiesett, hiszen ő is jó eredményt érhetett volna el a csapatunk számára” – nyilatkozta.


Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.