Már biztos: az ősszel magyarul is érkezik Räikkönen életrajza!

Finnország legdrágábban külföldre értékesített könyve lehet Kimi Räikkönen készülő életrajza, amely idén ősszel magyar nyelven is megjelenik!

Egy elismert finn író, Kari Hotakainen kiváltságos feladatot kapott, és elkezdett dolgozni a 2007-es F1-es világbajnok, Kimi Räikkönen életrajzi könyvén. A páros már 2017 utolsó futamain megkezdte a közös munkát, a télen is folytatták azt, és az alkotás már most, hónapokkal a megjelenése előtt nagy sikernek ígérkezik.

Erre utal, hogy a Publisching Perspectives beszámolója szerint egyre több országból érdeklődnek a kiadás jogaiért azóta, hogy az eredeti finn kiadó, a Siltala szétküldött egy 30 oldalas angol nyelvű részletet belőle. A portál szerint már most borítékolható, hogy a Räikkönen-könyv rekordot dönt, és Finnországban ez lesz az az alkotás, amelynek kiadási jogait a legdrágábban értékesítik külföldön.

A portál arról is beszámolt, hogy Magyarország azon hat ország közé tartozik (Észtország, Olaszország, Hollandia, Lengyelország és az Egyesült Királyság mellett), ahol már meg is vásárolták a kiadás jogát.

A Boxutca kérdésére a cikkben megnevezett Helikon Kiadó (Libri Csoport) munkatársa megerősítette, valóban lesz magyar nyelvű változat. Tájékoztatása szerint a megjelenésnek pontos időpontja még nincs, ahogy a magyar nyelvű címet, sem a borítót sem véglegesítették még. Annyi biztos, hogy Finnországban augusztusban kerül a polcokra az életrajz, mely finnül ’Az ismeretlen Kimi Räikkönen’ címet kapta.

Publishing Perspectives szerint Räikkönen F1-es pályafutása során már számos finn szerző jelentkezett a versenyzőnél, hogy szívesen megírná az életrajzát, ám a médiával és a nyilvánossággal nem nagy barátságot ápoló ferraris rendre kikosarazta őket. A hazájában népszerű, rangos díjakat is nyerő, 20 nyelvre fordított művekkel is büszkélkedő Kari Hotakainen a kiadó vezetője, Touko Siltala szerint végül részben annak köszönhetően nyerte el a „Jégember” bizalmát, hogy hasonlóan fanyar humor jellemzi, mint a világbajnokot.

Ez a humor a könyvüket is áthatja, és még az F1-et kevésbé ismerők számára is szórakoztatóvá teszi azt.

Räikkönenék egyébként már korábban jelezték, a mostani életrajz nemcsak az első, de egyben az utolsó hivatalos, az ő közreműködésükkel készült könyv lesz a versenyzőről. Abban Räikkönen mellett a hozzá közel álló személyek, korábbi főnökök, munkatársak is megszólalnak majd.
 Írta:M4sport.hu

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.