Norbié a pole szombaton

Michelisz Norbit senki sem tudta felülmúlni a WTCR hungaroringi versenyétvégéjének szombati időmérő edzésén.Hazánk hőse az FP1-en mutatott nagyszerű formáját átmentette az időmérő edzésre is, végül egy 1:52.644-es körrel az élre állt, és onnan már senki sem tudta letaszítani. Az edzés utolsó perceiben Esteban Guerrieri még megpróbált egy gyorskört összehozni, de 0,256 másodperccel elmaradt Norbi idejétől.

A szurkolók légkürtökkel biztatták az öt magyar versenyzőt az egész időmérő alatt, és az eredményt tekintve ez egyáltalán nem volt hiábavaló.

„Még csak szombat van, de a közönség már most nagyszerű,” mondta a DHL pole pozíció győztese. „Ilyen korán kijönni és ennyi szurkolót látni, ez lenyűgöző. Tiszta köreim voltak, és most már csak egy fantasztikus rajtban reménykedem.”

A Hyundai és a Honda mögött a WTCC 2017-es világbajnoka, Thed Björk és a WTCR pontversenyt vezető Gabriele Tarquini állhat fel a rajtrácsra. Björk a sikánnál kicsit eltolta a gumibálát, melynek következtében megsérült az autó jobb eleje, de ennek ellenére is gyorsabbnak bizonyult a veterán olasz versenyzőnél.

A tinédzser Benjamin Lessenes pompás versenyzést bemutatva az ötödik helyre kormányozta a Boutsen Ginion Racing Hondáját, aki így az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport versenyzőjét a hatodik, míg Yvan Mullert a hetedik helyre tolta hátra a listán.

Egy másik magyar versenyző is igen előkelő rajtpozíciót szerzett magának, Nagy Dani délután a nyolcadik helyről rajtolhat el a M1RA Hyundai volánja mögött.A brit Rob Huff követte őt, míg a Sebastian Loeb Racinges versenyző honfitársa, James Tompson zárta az első tízet.

A marrakeshi második futamot megnyerő Jean-Karl Vernay lett a legjobb Audis versenyző, viszonylag hátul, a tizenegyedik helyen. A mókás holland versenyző, Tom Coronel a tizenketettedik helyről várhatja a rajtot a Boutsen Ginion Racing Hondájában, mellőle Nathanael Berthon indulhat a tizenharmadik rajtkockából.
A többi magyar versenyző sajnos nem rendelkezik olyan kiemelkedő eredménnyel, mint Michelisz Norbi és Nagy Dani. Nagy Norbi a tizenhetedik lett a Zengős Cuprával, Tassi Attila a huszonegyedik a KCMG-s Hondával, míg Szabó Zsolti a másik hazai Cuprával a huszonhetedik lett.

A futam 15:30-kor rajtol.


Összefoglaló:


Interjú Norbival:

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.