Vasárnap ismét Norbié a pole!

Michelisz Norbi a hétvége második időmérőjét is megnyerte, így a harmadik futamon a pole pozícióból indulhat a népes szurkolótábor előtt.A BRC Racing Team versenyzője hangrobbanást okozott a főtribünön, amikor átszelte a rajt-cél vonalat a Q3 végén, és a kivetítőn megjelent az egyes a neve mellett. A csapattárs, Gabriele Tarquini a második lett, így a Hyundai gyári támogatott csapat kibérelte magának az első rajtsort a 15 körös, utolsó futamra.

A Hyundai-ok mögé a Münnich Motorsport duója sorakozhat fel Esteban Guerrierivel és Yann Erlacherrel.

„Az autó nagyszerű volt,” – mondta boldogan Norbi, aki már tegnap is a pole-ból indulhatott az első versenyen. „Már az első pillanattól kezdve magabiztosan nyomhattam, a Q2-ben tudtam, hogy nem lehettem volna gyorsabb, így a Q3-ban arra koncentráltam, hogy összerakjak egy hiba nélküli kört.”

Norbi eltökélt, hogy ezúttal győzelemre váltsa a pole pozíciót, miután tegnap ezt nem sikerült végrehajtania, és csak a harmadik lett. „A rajtra fogok a legjobban koncentrálni” – mondta.

Mivel csak a top 12 jut be a Q2-be a 27 versenyzőből, így számítani lehetett arra, hogy fájdalmas percekben lesz részünk. Szabó Zsolti sajnos csak a tizenharmadik lett, így a Q1 jelentette számára az időmérő végét.

A KCMG-vel versenyző Tassi Attila a tizenkettedik lett a Q1-ben, így ő Nagy Norbi és Nagy Danihoz hasonlóan továbbjutott a Q2-be.

Norbi az 1:52.176-es körével az első helyen jutott tovább a Q3-ba, ahová a csapattársa, Gabriele Tarquini, és három hondás versenyző, Guerrieri, Erlacher és Lessenes is követte.

Yvan Muller, aki megnyerte a Q1-et, ezúttal lemaradt a továbbjutásról, így csak a hatodik helyen végzett James Thompson és és Mehdi Bennani előtt. Nem ez volt az egyetlen dráma a Q2-ben, ugyanis Nagy Dani az utolsó pillanatban megelőzte Huffot a 10. rajthelyért, ami a második futamra pole pozíciót eredményezett a M1RA versenyzőjének, aki mellől a TCR International 2017-es ezüstérmese, Tassi Attila indul.

Lessenest a Q3-ból kizárták, ugyanis a csapata tapasztalatlansága miatt, piros lámpák alatt hagyta el a boxutcát, de ennek ellenére is az ötödik helyről rajtolhat a harmadik futamon a WTCR legfiatalabb versenyzője.

Utána Erlacher következett a Q3-ban, aki 1:53.366-es körével nem sok veszélyt jelentett a többi versenyző számára, így a cspattársa, Esteban Guerrieri 0.343 másodperccel meg is előzte őt.

Most már a BRC Hyundai-ok következtek a sorban. Tarquini vághatott neki először, de az olasz veterán csak 1:52.801-es kört futott, ami ugyan elég volt ahhoz, hogy ideiglenesen átvegye a vezetést, de Michelisz Norbi az 1:52.365-ös körével 0,442 másodperccel múlta felül a csapattársát.

Tarquini a jó rajtjairól is ismert, akárcsak a hímesházai versenyző, így nem kétséges, hogy minden szem a két Hyundai-ra fog összpontosítani a 16:55-kor rajtoló harmadik futamon, de előtte még megrendezésre kerül a második verseny 15:30-kor.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.