Vettel szót kért, hogy megvédje Hamiltont!

Négyszeres bajnokok bajtársiassága: kiállt a díjátadó előtt Max Verstappent becsmérlő Lewis Hamilton mellett Sebastian Vettel.

„Mekkora f***fej” – állapította meg Lewis Hamilton Max Verstappenről, miközben a dobogó mögötti szobában visszanézte kettejük Bahreini Nagydíj második körében történt ütközését. Nem sejthette, hogy élő adásban van, és a világ hallja trágár szavait.


A futamot követő hivatalos sajtótájékoztatón az első kérdést éppen neki is címezték e téma kapcsán. „Lewis, ha a fülem nem csalt, a „f***fej” kifejezést használtad Max Verstappenre és az ütközéssel végződő előzésre. Ez helyes? És ami még fontosabb: van véleményed az esetről? Ki volt a hibás? Vagy versenybaleset volt?” – kérdezett az újságíró.


Meglepetésére azonban nem Hamilton szólalt meg először. „Válaszolhatok én erre a kérdésre?” – kért engedélyt a szólásra a futamgyőztes Sebastian Vettel, majd miután megkapta, kifejtette álláspontját. „Szerintem ez így nem fair. Mármint nem tudom, mit csinált Lewis, de már mindannyian voltunk ilyen helyzetben. Van, hogy kerék a kerék ellen küzdünk, és szoros, és túlteng bennünk az adrenalin” – vette védelmébe kollégáját a korábban forrófejűsége és trágár rádiózásai miatt bírált Vettel.„Képzeljük csak el, milyen lenne, ha a focisták orra alá dugnánk mikrofont egy-egy szabálytalanság után, és megkérdeznénk őket arról, szerintük szabálytalan volt-e vagy sem. Nem hinném, hogy jogos lenne ilyen sz** kérdésekkel bombázni bennünket, és sztorit csinálni a semmiből. Mi csak versenyzünk, tele vagyunk adrenalinnal, és az ilyesmi megesik.”
„Szerintem ha én behúzok egyet neked, akkor te sem azt fogod mondani, hogy »Ó, Sebastian, ez nem volt túl szép!« Ez emberi reakció. Van, hogy amikor ilyen kérdéseket kapunk, úgy érzem, minden mesterséges és fel van nagyítva, és a semmiből próbálnak sztorit kreálni. Ez nem személyes, ne vedd személyesnek! És itt le is zárhatjuk, feleljen Lewis is” – fejezte be mondandóját.


A mercedeses címvédő ezek után a következőket mondta az esetről: „Őszintén szólva nem igazán emlékszem rá. Talán akkor volt, amikor a futam után beszélgettünk? Összekoccantunk Maxszal, ez egy fölösleges ütközés volt. Kell, hogy legyen némi tisztelet a versenyzők között. Talán újra kéne néznem a manővert, de nem érzem úgy, hogy tiszteletteljes lett volna. Végső soron ez a saját butasága volt, mert nem ért célba. És úgy tűnik mostanában hajlamos a hibákra. Ez fölösleges volt részéről. Nem emlékszem, hogy milyen helyzetben történt, de őszintén szólva nem is igazán érdekel.”


A második körben történt ütközés után Verstappen defektet kapott, majd elromló differenciálműve miatt feladta a versenyt.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.