WTCR Hungaroring - Sajtótájékoztató

Hazánkban 2011-óta rendeznek Túraató Világbajnoki futamokat a Hungaroringen. A holtszezonban teljesen átalakult a WTCC. A legnagyobb változást a gyártók kivonása jelentette, így világkupa besorolást kapott a sorozat, és megalakult a WTCR névre keresztelt széria.

A marokkói hétvége után három héttel Magyarországra látogatnak a csapatok, hogy részt vegyenek a hungaroringi versenyeken. Csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót tartottak a Fröccsteraszon Michelisz Norbert, Nagy Norbert, Szabó Zsolt, Tassi Attila, Francois Ribeiro, Mato Homola és Pepe Oriola részvételével. 

Francois Ribeirót elsősorban Muller és Norbi rivalizálásáról kérdezték. A WTCR első embere a két versenyző csatározását a MotoGP-ben versenyző Rossi és Marquezéhez hasonlította. "A rivalizálással soha sem volt baj a versenypályán, ez is a sport része. Önök szerint a MotoGP-nek problémát okoz Valentino és Marc rivalizálása? Én nem hinném. Amikor nagy a küzdelem, akkor megesik az ilyen. Szerintem Norbinak semmi baja Yvannal, és Yvannak sincs semmi baja Norbival. Keményen csatáznak a pályán, és Marrakeshben nem először találkoztak a pályán, de vélhetően nem is utoljára. Tudjuk, hogy Norbi szurkolói nagyon elhivatottak a kedvencük iránt, de szerintem, ha Senna és Prost korában már lett volna Twitter, vagy Facebook, akkor ugyanezeket olvashattuk volna a braziloktól is. Az egyetlen választ szombaton és vasárnap adhatják a szurkolók a nézőszámmal és a hangorkánnal. Ez az egyetlen eszköz, amit használhatnak a biztatáshoz, ha igazán szeretik Norbit." - zárta gondolatait Ribeiro.

Michelisz Norbit az újabb születendő gyermekéről kérdezték. "Mostanában nagyon izgatottan telnek a napjaim, ráadásul a sajtótájékoztató előtt azon gondolkoztam, hogy kikapcsoljam-e a telefonomat, vagy majd pont most fog befutni a hívás a feleségemtől. De utána eldöntöttem, hogy kikapcsolom, mert jó fiú vagyok. A tavalyi év után nem hittem, hogy feljebb lehet lépni, mert az új cspatommal a bajnoki címért harcoltunk. Idén ez már egy kicsit izgalmasabb, hogy egy új bajnokságban versenyezhetek, mert extra erőt ad számora. Nagyon boldog vagyok és jól érzem magam."

Ezután a Hondáról Hyundaira való váltásról és a marokkói eredményekről kérdezték 2017 ezüstérmesét. "Összességében jó döntés volt, mert ahogy azt Marokkóban is láthattuk, az egyik leggyorsabb autó volt és három világbajnok vezet Hyundaiokat. Érdekes volt, mert mindenki ismerte a pályát, így valószínűleg ez egy kis előny volt. Jó hír, hogy jó eredményekért küzdhet a csapatom, és ez a későbbiekben talán majd feledtetheti a trükkös szezonkezdetet. Nem csak nekem, de a BRC Racing Teamnek is fontosak a jó eredmények ezen a hétvégén."

Szabó Zsolti arról fejthette ki a véleményét, hogy milyen lesz teljes szezont futni a WTCR-ben, továbbá a magyar forduló fontosságáról is beszélt. "Ez a szezon legfontosabb versenye számomra. Rengeteget készültem rá szimulátorban és az edzőmmel egyaránt. Tavaly az ETCC-ben a pole pozícióból rajtolhattam, és remélem, hogy idén én lehetek a leggyorsabb cuprás versenyző. Ez az első alkalom számomra, hogy egy teljesen új autóban versenyezhetek, ami persze nagyszerű érzés mindamellett, hogy erősebbnek tűnik, mint a tavalyi Seat. Azt remélem, hogy a szurkolók majd rengeteget segítenek majd nekem a hétvégén."

Zsolti csapattársa, Nagy Norbi is kifejtette, hogy mit vár a hazai futamán. "A marokkói versenyhétvégén végig az lebegett a szemünk előtt, hogy meg kell óvnunk az autókat a magyar hétvégére. Szeretném ott folytatni, ahol tavaly az ETCC-ben végeztem a Hungaroringen. Érzésre ez az autó gyorsabbnak tűnik, és ha gyorsabb lesz, mint Marokkóban, akkor egy jobb helyezésben is reménykedhetünk."

A két szabadkártyás versenyző egyike, Tassi Attila a felkészüléséről beszélt az újságíróknak. "Nem találkoztam korábban a csapattal, de közösen fogunk versenyezni a TCR Europe-ban, és ők már nyertek korábban endurance futamokon. Korábban nem volt lehetőségem tesztelni, de most ez megadatott számomra Monzában és Vallelungában is, ami jó hír a szezon előtt, így ez remélhetőleg majd a hasznomra válik." - zárta gondolatait a 18 éves versenyző.

Írta: Szilágyi Marcell


Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.