Nagy Dani a dobogón a második futamon


A szabadkártyával versenyző Nagy Dani a második helyről rajtolva végig őrizte a pozícióját, így másodikként láthatta meg a kockás zászlót a helyszíni szurkolók nagy örömére.A magyar versenyző végig üldözte Huff Volkswagenjét, de nem alakult ki lehetősége a M1RA versenyzőjének a 2012-es világbajnok megelőzésére.

„Életemben soha sem voltam ennyire boldog, de talán még ennyire fáradt sem voltam. Ami a hétvégén történik velem, az nem puszta szerencse, de egészen elképesztő. Ha valaki megkérdezi a hétvége előtt, hogy mit várok magamtól, akkor álmaimban sem gondoltam volna, hogy ennyire erősek tudunk lenni. Nagyon hálás vagyok a csapatomnak, a M1RA-nak és Michelisz Norbinak, mert sokat beszéltünk a versenyek előtt, és nagyon örülök, hogy sikerült megcsinálni ezeknek a legnagyobb részét. A rajtom jól sikerült, viszont Huff pont be tudta zárni előttem az ajtót, utána próbáltam nála rövidebbet fékezni, de nyilván ő nem véletlenül lett világbajnok, így nagyon szépen kiterelt a kijáraton. Utána láttam, hogy van egy kis lélegzetvételnyi időm, így Yvan Muller elé visszasoroltam. A következő körökben Huffnál gyorsabbnak éreztem magam, de Muller folyamatosan támadott, így minden eddigi tudásomat be kellett vetnem, hogy magam mögött tartsam a 20kg-al könnyebb Hyundai-át, és legnagyobb meglepetésemre ez sikerült is. Utána hiába helyeztem nyomást Huffra, ő pont úgy menedzselte a távolságot, hogy pont azokon a részeken került előnybe, ahol előzési kísérletbe bocsátkozhattam volna, úgyhogy az utolsó 2 kör inkább arról szólt, hogy jól kezeljem a gumikat, és megtartsam ezt az elképesztő második helyet.” – zárta gondolatait a M1RA versenyzője.A közönség kedvence, Michelisz Norbi a hatodik helyet szerezte meg, miután nagy harcot vívott Mehdi Bennanival. A tavalyi év ezüstérmese vigyázott, hogy nehogy megsérüljön a BRC-s Hyundai a harmadik futam előtt, melyet a pole pozícióból kezdhet meg.

Szabó Zsolti még egy okot adott a közönségnek az ünnepléshez, ugyanis a MOL-támogatott Zengő Motorsport Cuprával a kilencedik helyet szerezte meg, ami két világkupa pontot jelentett számára.

.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.