Pole-ból indulva második lett Michelisz


Gabriele Tarquini összetörte a rengeteg kilátogató szurkoló szívét, ugyanis Michelisz Norbit legyőzve megnyerte az eseménydús harmadik futamot a Hungaroringen.Az olasz veterán növelte a pontelőnyét a BRC Racing Team kettős győzelme mellett. A kulcsmomentum Tarquini rajtja volt, ahol megelőzte a csapattársát már az első kanyar féktávja előtt. Ezen a ponton a magyar versenyző valószínűleg már érezte, hogy az esélye a győzelemre nagy mértékben lecsökkent.

Mögöttük Yvan Muller a Münnich Motorsport Hondáit szorongatta meg, először Yann Ehrlachert megelőzte, majd Esteban Guerrieri a rajtnál való kiugrásért büntetése miatt került a négyszeres világbajnok mögé.

A futam első vesztese Mehdi Bennani volt, aki a második kanyarban került bajba, és forgott meg a Volkswagenjével. Eközben Ehrlacher, Benjamin Lessenes, Nagy Dani James Thompson és a második futam győztese, Rob Huff alkotta vonat telepedett le a versenyt vezető három Hyundai mögé.

A harmadik körben pályára küldték a biztonsági autót, mivel a sportbíróknak el kellett takarítaniuk Aurélien Panis sérült Audiját a pályáró, mely Szabó Zsolti és Tom Coronel csatájában tört össze. A verseny az autó eltakarítását követően az ötödik körben folytatódott.Az újraindítást követően a hetedik körben az eső miatt piros zászlóval felfüggesztették a versenyzést. Szerencsére ez a megszakítás sem tartott sokáig, így Tarquini és Michelisz ismét versenytempóban autózhatott az élen. A magyar versenyző végig üldözte világbajnok csapattársát, de az olasz versenyző mindent kontroll alatt tartott, így magabiztosan szerezte meg a harmadik győzelmét a szezonban, melynek köszönhetően 36 pont előnnyel vezeti a versenyzői kiírást Yann Ehrlacher előtt.
  
Nagy Dani hétvégét még megkoronázta egy erős pontszerzéssel a hatodik helyének köszönhetően, aki a tapasztalt James Thompson és Huff előtt végzett a harmadik futamon.

A léintést követő percekben egy hatalmas jégeső érkezett a Hungaroringre, mely kissé megtépázta azokat az eltökélt szurkolókat, akik az eredményhirdetésre is maradtak.Pusztán feltételes módba lehet tenni, de ha pár perccel korábban jön ez a csapadék, akkor talán máshogy végződött volna a hétvége utolsó versenye, és esetleg a rajongók is boldogabban indulhattak volna hazafelé.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.