Arrivabene: A Mercedes nincs hozzászokva, hogy ő kapja a pofonokat

A Ferrarival ellentétben a Mercedes nincs hozzászokva a fájó vereségekhez, és Maurizio Arrivabene szerint ez előny lehet számukra a bajnoki hajrában.


Rosszul viselte a spái vereséget a Mercedes a múlt hétvégén. Lewis Hamiltonon és csapatán is érezhető volt, aggasztja őket a vörös autók egyenesekben (vagy legalábbis azok bizonyos szakaszain) mutatott fölénye, de leginkább az, hogy még mindig nem tudnak konkrét magyarázatot találni a titkukra.


A brit címvédő „trükkös” megjegyzésével került a figyelem középpontjába, és bár igyekezett kihangsúlyozni, hogy semmilyen szabálytalansággal nem vádolja ellenfelüket, a média azóta is ezen a koncon rágódik. A Ferrari viszont mindezt higgadtan szemléli. Sebastian Vettel sikere után például elégedetten megállapította: aki a trükkös motorjukat dicséri, az tulajdonképpen a csapatukat dicséri. Maurizio Arrivabene csapatfőnöke eközben az olasz sajtónak megjegyezte, ők is láttak furcsán hajló aerodinamikai elemeket a Mercedes autóján, de gyanúsítgatás helyett ők inkább ezt a történetet az FIA-ra bízzák.


A csapatfőnök az elmúlt két évben nem sokat beszélt a médiával – Sergio Marchionne, a márka azóta elhunyt elnöke nem is preferálta szerepléseit. Az utóbbi hetekben aztán már valamivel nyíltabbnak tűnt ilyen szempontból, a szerdai milánói F1-es parádén pedig az olaszoknak nyilatkozva még próbálta is kicsit növelni a nyomást a Mercedes vállán.


A rivális vereségre adott reakciói kapcsán megjegyezte például: új helyzet ez a csillagosok számára. „Nincsenek hozzászokva ehhez. Az elmúlt években mi voltunk azok, akik jobbról és balról is kaptuk a pofonokat, de mi felálltunk. Mi hozzászoktunk már ehhez, ők viszont nem. Emiatt is mondtam azt az embereinknek, hogy nagyon egyszerű a feladatunk: tartsuk nyomás alatt őket. Előbb-utóbb úgyis elkapjuk őket. Agresszívek vagyunk, kiálltuk az ütéseiket, és tudjuk, milyen rossz érzés. Most eljött az idő, hogy visszaadjuk ezeket” – mondta harciasan.Ezzel talán Toto Wolff múlt hétvégi szavaira is reagált, aki azt mondta vereségük után: „A Ferrari helyében én most emlékeztetném az embereimet az előző évre. Akkor szó szerint összeroppantottuk őket.”

A pszichológiai csata is nagyban zajlik tehát, ám Arrivabene eközben  óva intette az övéit az elbizakodottá válástól. „Kapaszkodunk, de még hátrányban vagyunk. Az eszünkbe kell vésnünk, hogy egy győzelem még nem a bajnoki siker” – hangsúlyozta.


A hétvégén az egyből kettő győzelmet csinálnának azzal, hogy megszerzik a trófeát hazai pályájukon Monzában. E helyzet és a múlt heti sikerük mindenesetre rájuk is nagy nyomást helyez. „Egy álom, egy ajándék lenne számunkra, ha nyerni tudnánk Olaszországban. A felelősség mindig is nagy volt, idén pedig talán még nagyobb nyomás nehezedik ránk azzal, hogy nyertünk az előző versenyen. De a versenyzés már csak ilyen, mi hozzá vagyunk szokva ehhez. Még mindig egy fiatal csapat vagyunk, ezért nincs semmire garancia a végelszámolást illetően. De mindenki ugyanazt akarja, és úgyis tudják, mire gondolok” – utalt a bajnoki győzelem céljára.


Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.