A Ferrari „teljes szívből támogatja” Vettelt

Miközben a Ferrari büszke idei erős versenyzőpárosára, Sebastian Vettel úgy érzi, a csapat is jó útra lépett Mattia Binotto kinevezése óta.

„Csapatfőnökként álmodni sem lehetne ennél jobb párosról. Ők a legjobb páros a Forma–1-ben” – hízelgett Sebastian Vettelnek és Charles Leclerc-nek az év elején csapatfőnökké előléptetett Mattia Binotto a Ferrari pénteki maranellói bemutatóján. A kombináció valóban izgalmasnak ígérkezik, hiszen miközben a német négyszeres világbajnokként a sportág egyik legjobbjának számít, kollégáját a mezőny egyik legnagyobb ígéretének, a jövő potenciális bajnokának tartják.


A múlt viszont azt mutatja, küszöbön álló rivalizálásuk akár feszültségforrás is lehet a csapatnál. A veszélyesebb helyzetben Vettel van, aki ha megnyeri a párharcukat, azzal csak a vereséget kerüli el, ha viszont elveszíti, akkor a renoméja is csorbát szenved. Féltik is őt attól, hogy 2019 vízválasztó év lehet a pályafutása szempontjából, ám az ügyvezető igazgató, Louis Camilleri a meggyengült házon belüli helyzetéről szóló találgatásokra reagálva biztosította őt a bizalmukról.


„Kiváltságos helyzetben vagyunk, hogy két ilyen kivételes versenyzőnk van. Noha Sebastian Vettel már négyszeres világbajnok, továbbra is ugyanúgy éhezik a sikerre, mint korábban, és eltökélt, hogy elérje velünk a céljait. Jól tudja, hogy az egész csapat mögötte áll, teljes szívből támogatja őt” – hangsúlyozta.


Újoncuk kapcsán hozzátette: „Sebastian oldalán Charles Leclerc lesz, akinek érkezése valamennyiünket izgatottá tesz. A nyers tehetségét és érettségét, a versenyzői képességeit és a gyorsaságát már az előző évben is bizonyította, és biztosak vagyunk benne, hogy nagy dolgokra lesz képes a jövőben.”

Az ötödik ferraris évére készülő Vettel „izgalmasnak” nevezte Leclerc érkezését, és ezzel párhuzamosan ő is bizalmáról biztosította a csapatát.


Ez utóbbi azért is fontos, mert Maranellóban komoly változás történt a télen: kettejük múlt évi belső vitáját azzal zárta le a vezetőség, hogy Maurizio Arrivabenét Mattia Binottóra cserélte. Ezzel a belső feszültségeket kívánták megszüntetni, továbbá jelezték, hogy hisznek a svájci-olasz vezetői képességeiben.„Mindenki tudja a feladatát” – mondta a váltásról Vettel. „Mattia már nagyon régóta része a csapatnak, régebb óta, mint a legtöbben. Talán Pierót (Piero Ferrari, Enzo Ferrari fia – a szerk.) leszámítva, aki születésétől itt van. De már nagyon régóta itt dolgozik, és az elmúlt öt évben is együtt dolgoztunk. Mostantól változik kicsit a szereposztás, de már nagyon várom. Izgatott vagyok az új szezon előtt, úgy érzem, a csapat jó úton jár, és remélem, hogy tovább fogunk fejlődni.”


Az új SF90-essel a mostani volt az első találkozása Vettelnek „Nagyon izgatott vagyok. Darabokban már a múlt év végén láttam az új autót, aztán figyelhettem, ahogyan összeáll. De egészében csak most látom először. Sajnos nem öltöztem úgy, hogy beülhessek és vezethessem, de már erre sem kell sokat várni. Nagyon izgatott vagyok. Hihetetlen nézni, ahogyan minden összeáll, és már alig bírom kivárni, hogy beülhessek.”


Írta:M4Sport.hu

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.