Binotto: Extrém megoldások jellemzik az új Ferrarit


Az előző évi autó kiválóságára építkezett a Ferrari a 2019-es modelljével, de a csapatfőnök szerint igyekeztek feszegetni a határokat.Az F1-es bemutatók hetének záró felvonásaként a Ferrari-istálló is leleplezte új négykerekűjét. A megújult festést kapó SF90-es technikai szempontból sok hasonlóságot mutat a bajnoki címhez közel kerülő 2018-as elődjével, ám Mattia Binotto csapatfőnök szerint számos területen így is extrém megoldásokkal rukkoltak elő.

„Ez az autó a tavalyi továbbfejlesztése, nem egy forradalmian új autó. Tovább feszegettük a határokat, emeltünk a színvonalon, miközben próbáltunk olyan extrémek lenni, amennyire csak tudtunk” – magyarázta a bemutatón.


Az elsőre legszembetűnőbb változást a koncepció terén a versenyző feje fölötti légbeömlő, valamint a kocsitest mögötte elhelyezkedő része jelenti, mely Binotto szerint az erőforráson elvégzett változtatások jele is. „Vannak a szabályváltozások miatt egyértelmű változások, például az első szárny. De minden részleten keményen dolgoztunk. Van egy innovatív bukócsövünk, mely nagyon keskeny. Ha megnézzük az autó hátsó testét, az is nagyon-nagyon karcsú. Ez azon munkát is dicséri, aminek eredménye nem látszik, mert a borítás alatt van: nagyon sokat dolgoztunk az erőforrás beépítésén, a csomagoláson. Ez határozta meg a végső formát, és nekünk nagyon tetszik!”

Úgy tudni, nemcsak a motorjukat, az ahhoz kapcsolt hűtőrendszerüket is alaposan átdolgozták, melynek aerodinamikai szempontból is meghatározó szerepe lesz. Az új szabályok veszteséget jelentenek a leszorítóerő terén, a mérnököknek mindent el kellett követniük ennek visszanyeréséért, és úgy hírlik, a szimulációk azt mutatják, hogy máris visszatértek a tavalyi szintre.Binotto kiemelte, a bemutató ellenére autójuk még nem áll készen, sok munka vár rájuk Melbourne-ig. „A tesztelés egy héten belül megkezdődik, de Ausztráliáig még van hátra huszonhét nap. Szóval van még egy kevés időnk. Nem állunk még készen, van még időnk, intenzív és összeszedett munka zajlik.”


Az új autót vasárnap egy filmes napon fogja bejáratni Sebastian Vettel és Charles Leclerc – immár a tesztek helyszínén, Barcelonában.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.