Leclerc 138 körrel zárta a tesztet

Charles Leclerc ült az SF90 volánjánál a mai napon, mely az utolsó volt a mostani négynapos barcelonai tesztből. A Scuderia versenyzője összesen 138 kört tett meg a nap folyamán; 72-t délelőtt és 66-ot délután. Ez azt jelenti, hogy az új Ferrari 598 (Vettel 303, Leclerc 295) alkalommal ment körbe a katalán aszfaltcsíkon az első teszt ideje alatt, amely 2789,69 kilométernek felel meg.Különböző konfigurációk

Az installációs kört követően, a monacói versenyző több hosszú etapot is teljesített, hogy különféle keverékű gumikon, különböző beállításokról gyűjtsön adatokat a csapatnak. A délelőtti szakasz végén megfutotta az egyéni leggyorsabb körét, mely 1:18.046 volt. A délután további abroncstesztekből állt, miközben az autót más-más beállításokkal küldték pályára.

A médiának

Az ebédszünet során Leclerc beszélt a sajtósokkal a Ferrarinál eltöltött első napjairól. „Most nem szeretnék túl sokat mondani, mert ez csak egy teszt.” – kezdte. „Az autó nagyszerűnek tűnik. Rengeteg kört tettünk meg, mivel a megbízhatósággal nem adódott problémánk, és ennek köszönhetően minden nap teljesítettük az előre eltervezett programot.”


Könnyen az új autóban

„Egészen jól érzem magam az autóban, annak ellenére is, hogy még mindig van pár dolog, amihez hozzá kell szoknom, például ahhoz, ahogyan a csapat működik. Ahogyan Seb is fogalmazott: az autó nem újnak, hanem olyannak tűnik, amelyet jól fejlesztettek, amely leginkább az autó könnyű vezethetőségében tükröződik vissza. Ez mind jól mutatja, hogy a csapat kétségtelenül jó munkát végzett a tél folyamán, hogy aztán egy jó autóval érkezzünk meg ide.”

Folyamatos fejlődés

„Mihelyst megérkeztem Barcelonába, rögtön munka módba kapcsoltam, és félretettem bármely érzelmemet, hogy minél jobban az előttem álló feladat megoldására tudjak koncentrálni.”  – foglalta össze. „Az eredmények? A dolog ezen oldalát többnyire figyelmen kívül hagyom, és csak arra összpontosítok, hogy a leglegjobbamat nyújtsam, és minden körről-körre előrébb lépjek.”Az utolsó teszt következik

A szezon rajtja előtt már csak egy tesztet rendeznek, mely február 26-án, kedden kezdődik, és március 1-én, pénteken véget is ér. Ezután a csapatoknak már csak az Ausztrál nagydíj három szabadedzése marad tét nélküli gyakorlásra, melyet március 15-e és 17-e között rendeznek Melbourne-ben.

Írta: Szilágyi Marcell

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.