Leclerc az esélyt látja Vettelben


Nem teherként, inkább egy nagy lehetőségként fogja fel Charles Leclerc, hogy második F1-es évében Sebastian Vettel csapattársa lehet a Ferrarinál.

Ötvennyolc éve nem volt olyan fiatal versenyzője a Ferrari Forma–1-es csapatának, mint idén. A márkával bemutatkozó valaha volt legfiatalabb versenyző a mexikói Ricardo Rodriguez volt, aki az 1961-es Olasz Nagydíjon mindössze 19 éves és 208 napos volt. Charles Leclerc 21 évesen az eddigi második legifjabbként fog felsorakozni az Ausztrál Nagydíj rajtrácsára.
Ha hozzátesszük, hogy mindezt egyetlen F1-es szezonnal a háta mögött teheti meg, kijelenthetjük: nagy tehetségről lehet szó, ha a versenyzőválasztásával az elmúlt két évtizedben konzervatív Ferrari ennyire hisz benne.

De nem csak ők vannak így ezzel. A szakmában sokan várnak nagy dolgokat a Sauberrel remek újoncévet produkáló monacóitól, aki új csapattársát, Sebastian Vettelt is nehéz helyzetbe hozhatja. Az istálló azt reméli, érkezése jó hatással lesz a négyszeres világbajnokra, mások szerint akár még a nyugdíj felé is terelheti őt. Arról viszont kevesebb szó esik, milyen hatása lehet e felállásnak Leclerc-re.

A Ferrarinál versenyezni már önmagában sem egyszerű a csapatot jellemzően körülvevő felhajtás és a magas elvárások miatt. A várakozásokat csak tovább fokozza, hogy máris a jövő csillagának tekintik őt, szinte elvárva, hogy borsot törjön Vettel orra alá. Egy négyszeres világbajnok viszont nem jelent szokványos mércét.

Leclerc mindezek ellenére úgy érzi, bátran vetheti bele magát az új kihívásba. „Rendkívül izgatottan várom ezt a kalandot. Gyerekkori álmom vált valóra, mindig a vörös autónak szurkoltam” – nyilatkozta a Ferrari pénteki bemutatóján. „Pár éve már tagja voltam a Ferrari Versenyzői Akadémiának, és ez segített olyan versenyzővé fejlődnöm, akinek célja az volt, hogy egy nap elfoglalhassa ezt az ülést. Most ez megtörténik, így ez egy rendkívül büszke nap számomra.”
A Ferrari és Vettel által jelentett teherről ő másképpen gondolkodik. Úgy érzi, ha jól teljesít, csak még többet nyerhet azáltal, hogy ennél a csapatnál, ilyen ellenfél ellen ér el sikereket. „Ideges? Az nem vagyok!” – jelentette ki teljes nyugalommal. „Én inkább egy lehetőséget látok abban, hogy Sebastian csapattársa vagyok, hiszen ő egy nagy bajnok. Sokat tanulhatok tőle, szóval ez egy esély számomra. Biztosra veszem, hogy elképesztő szezon vár ránk, melynek a kulcsát a közös munka fogja jelenteni.”

Leclerc-nek kevesebb a vesztenivalója, mint Vettelnek. Ha alárendelt szerepbe kerül, lesz még ideje a bizonyításra. De nem csak a tanulás miatt lehetőség számára Vettel, hiszen ha már most egyelő ellenfele lesz, azzal egy csapásra az F1 élversenyzői közé emelkedhet.

Az pedig, hogy nehézségek helyett ő inkább lehetőséget emleget, már önmagában is felér egy kihívással…

Írta:M4Sport.hu

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.