Nehézségek a keddi tesztnapon

A mai volt az első nap a 2019-es Forma-1-es szezon rajtja előtt rendezett második barcelonai teszthétből. Reggel Charles Leclerc vezette az Scuderia Ferrari új versenygépét, míg délután Sebastian Vettel vitte pályára azt. A két versenyző összesen 110 kört tett meg a katalán aszfaltcsíkon.Szükséges ellenőrzések

Leclerc a tervezettnél kevesebb időt töltött a pályán, mert az autó hűtésével gondok adódtak, és azokat orvosolnia kellett a csapatnak a délelőtti szakaszban. A monacói versenyző 29 kört tudott megtenni, mely során a beállításokon, és az abroncsok minél jobb megértésén dolgozott a csapat, mielőtt eljött az idő, hogy Sebastian üljön a volán mögé.

Különböző körülmények

Charles leggyorsabb köre 1:18.651 volt, és a következőket mondta, miután kiszállt az autóból: „Reggel kevesebb kört tudtunk megtenni, mint azt terveztük, de szerintem a következő napokban be tudjuk pótolni az elvesztett időt. A pálya állapota ma eltért az első teszten tapasztaltakhoz képest, így beletelt egy kis időbe, míg sikerült hozzá alkalmazkodni.”

Seb az autóban

Sebastian Vettel kicsivel kettő óra után ült be a volán mögé, és folytatta a munkát az SF90-en. Újabb beállításokat próbálgattak és közben különböző versenyszimulációkat is végeztek, mely főként hosszabb etapokból állt. A német versenyző 81 kört tett meg, és a legjobbja 1:17.925 volt.
Dolgos délután
„Nagyon elfoglaltak voltunk amikor én vezettem az autót, de jó volt bepótolni a reggeli elmaradt köröket.” – kezdte az értékelést Vettel a nap végén – „Még mindig csak próbáljuk megérteni az autót, és különböző beállításokat próbálgatunk. Délután először mentünk a szuperlágy keverékkel, hogy még több információt gyűjtsünk. A következő napok fontosak lesznek számunkra.” – zárta gondolatait a négyszeres világbajnok.

Holnap

A barcelonai tesztelés egészen péntekig folytatódik.  A holnapi napon Vettel hajthat pályára elsőként az SF90-nel, majd az ebédszünetben Leclerc veszi át a helyét, és ő fogja teljesíteni a délutáni programot.

Írta:Szilágyi Marcell

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.