Vettel vitte először pályára az új Ferrarit

A Ferrari új autója is átesett a tűzkeresztségen a barcelonai tesztek rajtja előtt: Sebastian Vettel és Charles Leclerc filmes napot teljesített vele a katalán pályán.


A valódi felkészülés talán csak az első négynapos teszthéttel veszi kezdetét, számos csapat nem hétfőn fogja először pályára küldeni 2019-es autóját. A hét közepén a Mercedes és a Red Bull Silverstone-ban, a Toro Rosso Misanóban járatta be új konstrukcióját, az Alfa Romeo Fioranóban hagyta maga mögött első köreit, míg Barcelonában pénteken a Haas, szombaton a Renault száguldott.

Vasárnap aztán a Ferrari is csatlakozott hozzájuk. Kihasználva a filmes napok 100 kilométerét, Sebastian Vettel vitte először pályára az SF90-est. A csapat csak egyetlen fotót és videót közölt a bejáratásról, valamint azt, hogy a táv nagy részét teljesítő német újdonsült csapattársa, Charles Leclerc csak délután, a nap végén hajtott ki először a garázsból.

Hogy pontosan hány kört futottak, és voltak-e műszaki problémák, az közleményükből nem derült ki, ám olasz források szerint az autó hiba nélkül teljesített, a garázsban pedig mosolygós arcokat lehetett látni, mivel minden a terveik szerint alakult.

A vörös masinát hétfőn ismét Vettel viszi először pályára, míg Leclerc-nek keddig kell várnia az első éles tesztjére.

Írta:M4Sport.hu

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.