Girolami rajt-cél győzelemmel zárta a napot

Nestor Girolami a rajtnál jól jött el a pole pozícióból, és utána már nem engedte ki a kezei közül az első helyet.Az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport versenyzője a rajtot követően Yvan Muller ellen kényszerült védekezésre, de a feladatát tökéletesen teljesítette, így mind a 12 körön keresztül vezetett a négyszeres világbajnok francia nyomásának ellenére is.

"Gratulálnom kell a csapatnak, mert fantasztikus autót adtak a kezembe, és nagyon boldog vagyok," mondta az elragadott Girolami. "A rajt mindig egy kulcspillanat. Tudtuk, hogy a kék autók jól rajtoltak Marokkóban, így koncentrálnom kellett. Utána már csak kézben kellett tartanom a dolgokat."
"Nagyszerű érzés az első WTCR szezonomban már a második versenyhétvégén nyerni."

Muller végig nyomás alatt tartotta, de a Lynk & Co versenyzőjének a mögötte érkező Esteban Guerrierit is szemmel kellett tartania, akinek köszönhetően az ALL-INKL csapat 1-3-at ünnepelhetett a pódiumon.

A verseny elején Yann Ehrlacher a negyedik helyen haladt a Cyan Racing színeiben, de az ötödik körben Aurélien Panissal ütközött, és egytörött hátsó felfüggesztéssel gazdagodott. Panis az ötödik helyre tért viszza, így Jean-Karl Vernay ölébe hullott a negyedik pozíció. Ez azt jelentette, hogy az első öt befutót négy különböző márka alkotta.Thed Björk a hatodik helyről a hetedikre csúszott vissza, Johan Kristofferson elé. Augusto Farfus Michelisz Norbi előtt megtartotta a kilencedik helyét, aki három pozíciót javított a rajthoz képest. A top 10-en kívül maradt, de pontszerző helyen végzett Daniel Haglöf, a háromszoros túraautó-világbajnok Andy Prialux, Gabriele Tarquini, Rob Huff, és a KCMG magyar versenyzője, Tassi Attila.


A pályán legközelebb 10:00-kor láthatunk autókat a második időmérő edzésen.

Összefoglaló:


Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.