Michelisz Norbié a pole a harmadik futamra

Michelisz Norbi tökéletes időmérőt futott a mai napon, így a nagyközönség előtt sikerült megszereznie a pole pozícót a nap második versenyére.A BRC Hyundai magyar versenyzője mindössze 0,008 másodperccel végzett az ALL-INKL.COM Münnich Motorsporttal versenyző Esteban Guerrieri előtt, de a harmadik helyezett Yann Ehrlacher is csak 0,040 másodperccel maradt el a hazai hős pole-t érő idejétől.


"Nagyon bonyolult volt," mondta Norbi boldogan. "A Q3-ban a pálya lassult, emiatt azt hittem, hogya az időm nem lesz elég, de a többiek is küszködtek. Tegnap viccelődtem a szurkolókkal, hogy nehéz megmondani mit várjanak, ezért ne készüljenek pole pozícióra. Szerencsére nem lett igazam."


Michelisz a 20 perces Q1-ből első helyen ment tovább egy olyan körrel, melyet az első etapjában futott meg, így a boxból nézhette, hogy a riválisai mire képesek a javuló pályán. Csak Girolami és Andy Prialux tudta érdemben megközelíteni Norbi idejét, így ők a második és a harmadik helyet tudhatták magukénak.
A Q2 végén Norbi 0,024 másodperccel fért be a Q3-at jelentő negyedik helyre az 1:52.709-es idejével, így utolsó előttiként választhatta meg, hogy hányadikként kívánja megfutni a gyorskörét a superpole-ban. A második hely jutott neki, és az akkor futott 1:52.784-es körét már senki nem tudta felülmúlni.


"Egy jó rajtban reménykedem, és utána megpróbálom kihasználni a hazai pálya előnyeit a védekezéshez, mondta Michelisz, aki tavaly is a pole-ból indult, de csak második lett a csapattárs Gabriele Tarquini mögött. "Van egy jó előérzetem, de nem mi leszünk a leggyorsabak a versenyen."


Tassi Attila sajnos ma csak a tizenhetedik helyet szerezte meg a Q1-ben, így mindkét futamot abból a rajtkockából kezdheti meg.Összefoglaló:


Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.