Vettel: Hiszek a bajnoki sikeremben!


Hiába áll még mindig nyeretlenül, nem érez győzelmi kényszert Sebastian Vettel, és továbbra is esélyesnek tartja magát a bajnoki címre.

Nem a Ferrari szája íze szerint alakult eddig a 2019-es Forma–1-es idény, hiszen győzelmet (ráadásul minden esetben kettős győzelmet) eddig kizárólag a Mercedes ünnepelhetett. Nagy pofon volt ez a vörösök számára azok után, hogy a téli tesztek még őket láttatták legfőbb esélyesnek. Autójukról azóta kiderült, nehezen beállítható, és olyan hiányosságai vannak, amiket az időközben megerősödött ellenfelük kegyetlenül ki tud használni.

Sebastian Vettel Kínában, vagyis csak a harmadik versenyen szerezte meg első idei dobogós helyezését, ponthátránya pedig máris 31 egység, azaz nagyobb, mint amennyit bármelyik ferraris évében le tudott dolgozni Lewis Hamiltonnal szemben. Ám hiába e pillanatfelvétel és a Mercedes domináns kezdése, a négyszeres világbajnok szerint nem lefutott még az idény.

„Maximálisan hiszek abban, hogy világbajnok lehetek. Ezzel megválaszoltam a kérdésedet?” – kérdezett vissza Vettel a csütörtöki bakui sajtótájékoztatóján, amikor arról faggatták, hagytak-e benne nyomot az elmúlt hetek vereségei.

A helyzete lehetne sokkal jobb is, és tény, hogy három elveszített verseny után a Ferrarira nehezedik a győzelmi kényszer terhe, Vettel mégsem érzi úgy, hogy ha Bakuban is nyeretlenek maradnak, elúszik az évük. „Az ellenfeleink erősek, de mi még nem hoztunk ki mindent a lehetőségeinkből. Nekünk kell jobb munkát végeznünk. Ettől függetlenül nem fordulópont ez a futam. Lehet, hogy később már annak fogjuk nevezni, ez szép lenne, de ez a verseny is csak ugyanannyira fontos, mint az összes többi. És hisszük, hogy mindenünk megvan ahhoz, hogy végre nyerni tudjunk. Az autónk jó, ezt tudjuk. Az első versenyeken bizonyos okokból nem úgy szerepeltünk, mint szerettünk volna, de hiszünk benne, hogy kellően versenyképesek vagyunk. Az újításainktól pedig előrelépést várunk. De nem egyetlen pillanaton múlik minden. Valamennyi nap fontos. Minden péntek, minden szombat és vasárnap, amin autóban ülhetünk.”Vettelt arról is kérdezték, mi az oka annak, hogy a téli tesztekhez képest, amikor még maximálisan elégedett volt az autójával, az első három versenyen gondjai voltak a vezethetőséggel, és jobban küszködött is, mint csapattársa, Charles Leclerc. „Ez nem olyan egyszerű. Való igaz, hogy Barcelonában erősek voltunk akkor, és kiválóan éreztem magam az autóban. Ausztráliában kissé félresiklottunk bizonyos okok miatt, de az ottani pálya rendhagyó, sok huplival. Bahreinben jobban ment, de még mindig nem volt ideális. Kínában sem. De szerencsére még elég sok verseny vár ránk” – kerülte ki a konkrét válaszadást.

Ami a bajnokságot illeti, végül hozzátette, ő nem arra készül, hogy egyedül a Mercedest kell megfékezniük, szerinte korábbi csapata, a Red Bull is többre lesz képes a folytatásban. „Biztosra veszem, hogy ők is kihívók lesznek. Általában jól fejlesztik az autójukat, a szezon egésze során sokat gyorsulnak. És idén már eleve jól is kezdtek” – utalt arra, hogy Max Verstappen jelenleg előttük is áll a bajnokság harmadik helyén.

Írta:M4Sport.hu

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.