WTCR - Első szabadedzés

A Honda versenyzői nagyszerű formában kezdték a magyar versenyhétvégét, ugyanis az első három pozíció az övéké lett. Nestor Girolami volt a leggyorsabb a WTCR hungaroringi első szabadedzésén. A Hondával versenyző argentin Esteban Guerrierit és Tassi Attilát láthatta maga mögött az eredményjelzőn. Az edzés elején Michelisz Norbi futotta meg a legjobb kört a BRC Hyundai színeiben, majd őt Tassi Attila követte a KCMG Hondával. Az edzés végéhez közeledve úgy tűnt, hogy a 19 éves magyar versenyző végezhet az élen, de az utolsó percekben a márkatársai visszaszorították a harmadik helyre.


Jean-Karl Vernay volt a negyedik leggyorsabb a Leopard Racing Team Audi Sport autójával, majd őt a két Comtoyou DHL Cupra követte Aurélien Panis, Tom Coronel sorrendben. A hetedik helyen legjobb Hyundaiosként Michelisz Norbert végzett.
A magyar versenyzőt Andy Prialux, Augusto Farfus és Tiago Monteiro követte a top 10-ben


A szabadkártyával a Zengő Motorsport színeiben induló Tenke Tamás a huszonhetedik lett, de látszott az egész gyakorlás során, hogy még csak bejáratja az autót, és nem használta ki teljesen a benne rejlő potenciált.

Az eredményekből látszik, hogy Marokkó után ismét nagyon szoros a mezőny, mivel ga at ideális időket vetjük össze (az adott versenyző legjobb szektorai kombinálva), akkor Norbi csak 0,193, míg Attika 0,358 másodperccel maradt el az első helyezett versenyzőtől.

Eredmények:

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.