Norbié a pole az első futamra!

Michelisz Norbert megszerezte a pole pozíciót a WTCR portugál fordulójának első futamra, miután ragyogó teljesítményt ért el a vila reali aszfaltcsíkon.
A BRC Hyundai versenyzője már az elején is vezette az edzést, de akkor még Rob Huff a Volkswagennel gyorsabbnak bizonyult nála. Később a magyar versenyző körrekordot futott (2:59.498) a 4,785 kilométeres utcai pályán, ami ezúttal már bebiztosította számára a pole-t.

"Valószínűleg ez volt életem köre," mondta Michelisz, aki a második a WTCR pontversenyében 15 futamot követően. "Nem volt már lehetőségem ennél gyorsabbnak lenni. Nagyon boldog vagyok az előrelépéssel a tegnapi szabadedzéshez képest, és ez a csapat érdeme."

Huff a végére csak a negyedik lett, mivel időközben Augusto Farfus bejött a második helyre, de így is 0,299 másodperccel elmaradt Norbi idejétől. "Ezen a pályán minden az elkötelezettségen múlik," mondta a brazil. "Próbáltam felépíteni a tempómat és közelebb kerültem a falakhoz, így nagyon boldog vagyok ezzel a második rajtkockával."

A harmadik helyen Yann Ehrlacher, a Lynk & Co versenyzője végzett, ezzel is megágyazva a ténynek, hogy az első ötben négy különböző gyártó érdekeltette magát.

Huff mögött, az ötödik helyen a Mulsanne csapatot erősítő Ma Qinghua zárt, annak ellenére is, hogy az edzés végén betegségre és defektre panaszkodott a rádión.
Nicky Catsburg a hatodik lett, pedig a legyorsabb körét el is vették az edzés ideje alatt, mivel egy gumibálát megérintett, amit nem lett volna szabad. A márkatárs, Gabriele Tarquini szintén beleesett ebbe a hibába, így végül csak a tizenegyedik lett.

Tassi Attila a tizenhetedik helyen zárt, az ezen a hétvégén gyengének bizonyuló Hondával.

Az első futamot 16:00-kor rendezik és várhatóan az Eurosport 2 és az m4sport.hu fogja közvetíteni.

Teljes végeredmény:Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.